03/09/2018

Blog thumbnail

Borstelen

Wat u nodig heeft om te borstelen is een pennenborstel, een grove kam en eventueel een splitter als er veel knopen in de vacht zitten.
Begin met borstelen altijd aan de onderkant. Dit betekent dat u start bij de voeten en omhoog werkt naar de rug. Start bij de buik en werk omhoog naar de rug.
Pak het haar naar boven op en borstel het haar wat u niet vast heeft met de haarrichting mee. Vervolgens borstelt u met steeds een beetje meer haar erbij.
De kam gebruikt u na het borstelen. Hiermee kamt u nu het haar door om te controleren of u geen knopen heeft laten zitten, komt u soepel door het haar dan heeft u goed geborsteld.
Als er toch nog knopen in de vacht zitten dan kunt u de splitter gebruiken. De zwarte punt trekt u door de knoop heen, zorg hierbij wel dat de huid strak getrokken wordt. Dit herhaald u een paar keer zodat u van een grote knoop vele kleine knoopjes maakt. Vervolgens borstelt u de kleine knoopjes eruit met de pennenborstel. Vergeet hierna ook niet weer te controleren met de kam.
Op deze manier borstelt u de hond of kat helemaal door.